EG PAGE
         Login Q&A Books
Search Question
GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS WITH ANSWERS By: Alok
Subscribe to get Latest Updates ...
Ans: General Knowledge Quiz With Answers
1. Grand Central Terminal, New York is the ___ railway station.
A. Largest
B. Highest
C. Longest
D. None of the above
Answer : A
2. In the Act of Parliament in ____ Laccadive, Minicoy and Amindivi's name was changed to Lakshadweep.
A. 1970
B. 1971
C. 1972
D. 1973
Answer : D
3. In which continent, Eritrea became 182nd member of UN ?
A. Asia
B. Africa
C. Europe
D. Australia
Answer: B
4. Rajya Sabha members are elected by
A. Lok Sabha
B. Legislative assembly
C. The people
D. Legislative Council
Answer: B
5. Panchayat members are nominated by
A. District Officer
B. Territorial constituencies
C. Local self-government minister of the state
D. Block development organization
Answer: B
6. The Lok Sabha present is the ____ Lok Sabha
A. 13th
B. 14th
C. 15th
D. 16th
Answer: D
7. The Parliament of India will use residuary powers at _____
A. Any time
B. National emergency time
C. Some time
D. None of the above
Answer: A
8. The Lok Sabha members hold office for ____ years
A. 4
B. 5
C. 6
D. 3
Answer : B
9. For Lok Sabha elections, lower age limit is ____ years
A. 25
B. 21
C. 18
D. 35
Answer : A
10. High court judge pension is charged for the ____
A. Contingency Fund of India
B. Consolidated Fund of India
C. Different states
D. None of the above
Answer : B
11. Location of Garampani sanctuary is _____
A. Diphu, Assam
B. Junagarh, Gujarat
C. Kohima, Nagaland
D. Gangtok, Sikkim
Answer : A
12. Nobel Prize is awarded in which disciplines ?
A. Physiology or Medicine
B. Physics and Chemistry
C. Literature, Peace and Economics
D. All of the above
Answer : D
13. The lower age limit for voters in India is _____ years
A. 15
B. 18
C. 21
D. 25
Answer : B
14. Rajya Sabha members are elected by _____
A. Based on universal adult franchise
B. Legislative assemblies
C. Legislative councils
D. Both legislative councils & legislative assemblies
Answer : B
More About Most Important General Knowledge Question With Answer (Park with their location)
15. Chief minister position is _____
A. Same as the prime minister
B. Same as the president
C. Both A & B
D. None of the above
Answer : A
16. Abbreviation of FFC is _____
A. Film Finance Corporation
B. Foreign Finance Corporation
C. Federation of Football Council
D. None of the above
Answer : A
17. The name of Fastest shorthand writer is _____
A. Dr. G. D. Bist
B. J.R.D. Tata
C. J.M. Tagore
D. Khudada Khan
Answer : A
18. Epsom (England) belongs to which game ?
A. Horse racing
B. Polo
C. Shooting
D. Snooker
Answer : A
19. Italian astronomer Galileo was _____
A. Invented telescope
B. discovered Jupiter satellites
C. All of the above
D. None of the above
Answer : C
20. The famous Golf player of Vijay Singh belongs to _____ country?
A. USA
B. Fiji
C. India
D. UK
Answer : B

Description:

No Description Available.
To answer this Question,
you need to Login or Register




Login Register
Get updates on Facebook
Ques:  Most Popular CryptoCurrency ?
Not Answered 
A: Bitcoin
B: Etherium
C: LiteCoin
D: Ripple
Ques:  High fees on Bitcoin...
Ans: The average fee paid to process Bitcoin transactions has soared over the past year, outpacing even the staggeri ...Read more...
Give Your Answer
Ques:  Risks associated with Bitcoin ?
Ans: With aforementioned risks of losing money, there is another major risk associated with it. There is no governin ...Read more...
Give Your Answer
Ques:  Words from Chief of world’s largest investment bank
Ans: Jamie Dimon, Chief Executive Officer, JPMorgan Chase. “Bitcoin is a fraud and will blow up,” Jamie Dimon said a ...Read more...
Give Your Answer
Ques:  Words from Chief of world’s largest investment bank
Ques:  Who has all warned about Bitcoin?
Ques:  Is Bitcoin tax-free?
Ques:  Is Bitcoin trading safe?
Ques:  Where is largest Bitcoin trading happens?
Ques:  Are you biggest Bitcoin owner?
Ques:  Can someone steal Bitcoins?
Get Daily Updates

 
Oops! No friends or Follower??? Close
  1. Now It's time to let the People know about you on EG PAGE.
  2. you can make friends that you know by Searching, Use Search Box given above.
  3. Or You may need to follow the person you are interested on, Use Search Box.
  4. Or you can invite new one using "Invite Box" using his Email.
  5. If you are facing problem on EG PAGE, Use "Problem working on EG PAGE" given Below.

Feedback Close
Name/User-ID: *
Email: *
Close