EG PAGE
         Login Q&A Books
Search Question
Gk_questions_about_Indian_Defence By: Alok
Subscribe to get Latest Updates ...
Ans: 1. Who is known as the father of Indian army ?
Answer: Major Stringer Lawrence
2. Who is the first commander in chief of Indian Army ?
Answer: Major Stringer Lawrence
3. 1st Indian to became Commander in Chief of Army?
Answer: Km kariyappa
4. Who is known as Kipper ?
Answer: Km Kariyappa
5. Who is the first commander in chief of Indian air force in Independent India ?
Answer: Thomas Walker Elmhirs
6. Who is the first commander in chief of Indian Navy ?
Answer: R D Kathari
* 7. Who is the commander in chief of Indian army when India got independence ?
Answer: Robert Lockhart
* 8. Which is India's first and only military base outside Indian territory ?
answer: Farkhor Air Base (Tajikistan)
* 9. Who is the first Field Marshal (highest rank in the Indian Army) of Independent India ?
Answer: Sam Manekshaw
* 10. In which year Indian air force established ?
Answer: 1932 October 8
* 11. Indian Army Day observed on ?
Answer: January 15
* 12. Indian Airforce Day observed on ?
answer: October 8
* 13. Indian Navy Day observed on ?
Answer: December 4
* 14. Which is the largest Cantonment (military area) in India ?
Answer: Bathinda (and in Asia also)
*15. India's first Nuclear submarine?
Answer: INS Arihant

Description:

No Description Available.
To answer this Question,
you need to Login or Register




Login Register
Get updates on Facebook
Ques:  Most Popular CryptoCurrency ?
Not Answered 
A: Bitcoin
B: Etherium
C: LiteCoin
D: Ripple
Ques:  High fees on Bitcoin...
Ans: The average fee paid to process Bitcoin transactions has soared over the past year, outpacing even the staggeri ...Read more...
Give Your Answer
Ques:  Risks associated with Bitcoin ?
Ans: With aforementioned risks of losing money, there is another major risk associated with it. There is no governin ...Read more...
Give Your Answer
Ques:  Words from Chief of world’s largest investment bank
Ans: Jamie Dimon, Chief Executive Officer, JPMorgan Chase. “Bitcoin is a fraud and will blow up,” Jamie Dimon said a ...Read more...
Give Your Answer
Ques:  Words from Chief of world’s largest investment bank
Ques:  Who has all warned about Bitcoin?
Ques:  Is Bitcoin tax-free?
Ques:  Is Bitcoin trading safe?
Ques:  Where is largest Bitcoin trading happens?
Ques:  Are you biggest Bitcoin owner?
Ques:  Can someone steal Bitcoins?
Get Daily Updates

 
Oops! No friends or Follower??? Close
  1. Now It's time to let the People know about you on EG PAGE.
  2. you can make friends that you know by Searching, Use Search Box given above.
  3. Or You may need to follow the person you are interested on, Use Search Box.
  4. Or you can invite new one using "Invite Box" using his Email.
  5. If you are facing problem on EG PAGE, Use "Problem working on EG PAGE" given Below.

Feedback Close
Name/User-ID: *
Email: *
Close